Saksofoni aloittelijalle

Saksofoni aloittelijalle
5 (100%) 4 votes

Hyvä saksofoni aloittelijalle saattaa olla hankala valinta. Ei haluaisi ostaa liian kallista, kun ei tiedä jääkö harrastus sikseen, mutta toisaalta haluaisi että foni olisi toimiva. Tärkeää on että soitin palvelee meitä täydellisesti, eikä siinä ole vuotoja. Ammattilaiset ostavat monesti käytettyjä ja vanhempia foneja, mutta heidän täytyy tehdä paljon töitä, jotta soitin pysyisi vireessä ja kaikki äänet syttyisivät. Aloittelijalle on tärkeää, että jokainen ääni on mahdollisimman helppo puhaltaa. (ns. free blowing saxophone) Laitoin tähänn alle linkkejä hyvistä, aloittelijoille sopivista saksofoneista. Jos käytettävissäsi on enemmän rahaa, osta Selmer, Yanagisawa tai kalliimpi Yamaha Soitinlaineelta tai Fazer Musiikista. Saksofonia ei saa koskaan ostaa kokeilematta sitä ensin. Voin tulla mukaan testailemaan eri saksofoneja, joista löytyy sinulle varmasti mieluisa yksilö. Ota rohkeasti yhteyttä, kokeilu on hauskaa!

Suosittelemani soittimet ovat kaikki alttosaksofoneja, koska ne sopivat parhaiten aloitteleville soittajille. Itse vaihdoin tenorisaksofoniin vasta puoli vuotta sitten. Jos kuitenkin haluat välttämättä aloittaa tenorilla, sinulla täytyy olla hieman enemmän rahaa ja massaa, koska tenori vetää niskat jumiin nopeasti. Tsekkaa linkki Saksofonin valinta. Voit myös googlettaa “best saxophone to start with” ja sieltä keskusteluista löytyy parhaat kommentit.

 

Aloittelijoille sopivia saksofoneja:

Saksofoni aloittelijalle

Yamaha YAS-280 oppilasmalli

 

Saksofoni aloittelijalle

Trevor James lakattu

Saksofoni aloittelijalle

Jupiter 700Q

 

Palataan!